Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur aliquet aliquet lorem, et eleifend orci suscipit at. Suspendisse potenti. Maecenas nec risus nisi. Duis vulputate ex a lacus sodales aliquet.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur aliquet aliquet lorem, et eleifend orci suscipit at. Suspendisse potenti. Maecenas nec risus nisi. Duis vulputate ex a lacus sodales aliquet. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur aliquet aliquet lorem, et eleifend orci suscipit at. Suspendisse potenti. Maecenas nec risus nisi. Duis vulputate ex a lacus sodales aliquet.

18 april, 2024 • 3 minuters læsning

Miljømærkninger

Vi ønsker at vores sortiment skal have et højt niveau af ansvarligt producerede varer. Vi har flere produkter med forskellige miljømærker, hvis formål er at vise tydelig information om miljøpåvirkning og bæredygtighed. Det hjælper os som forbrugere med at træffe bæredygtige miljøvalg. Nedenfor viser vi vores mest almindelige mærker, en kort beskrivelse af, hvad de står for, og et link til organisationens hjemmeside.


Genbrugssymboler

For at kunne genbruge emballagen korrekt og bidrage til en bedre affaldshåndtering kan vi øge genanvendelsen af materialer. Ifølge EU's emballagedirektiv 94/62/EF skal emballagen mærkes med oplysninger om, hvorvidt den er genanvendelig, og hvilket materiale den er lavet af, hvilket gøres med genbrugstrekanten. Det internationale symbol viser materialetypen med tallet i trekanten sammen med en forkortelse nedenunder. Her finder du forklaringen på de koder der angiver hvilket materiale produktet er lavet af, og hvordan man genanvender det, samt materialets egenskaber..


Reduce-reuse-recycle - Det skal være nemt at gøre det rigtigt!

Genbrugssymboler - plast

Polyethylen med høj massefylde. Anvendes til flasker, dåser og bakker. Polyethylen er den mest producerede plast i verden og har god slagfasthed, hvilket betyder at den ikke sprækker ved slag eller stød.

Hård og blød plast Polyvinylchlorid. Kan bruges inden for mange områder afhængigt af de egenskaber, der tilføjes. PVC findes i pakketape, vinduer, gulve, legetøj, regntøj og fødevareemballage.. 

Blød plast Polyethylen med lav massefylde. Bruges oftest som poser, og det er den plast som størstedelen af vores plastposer til e-handel er lavet af. Plasten bliver sorteret og genanvendt.

Hård og blød plast Polypropylen. Kan bruges til pakketape, cellofan, emballage og kontorartikler. Et hårdt og holdbart materiale, der kan modstå kemiske påvirkninger. Kan tåle højere temperaturer end polyethylen, men har ellers lignende egenskaber..

Blød plast Polystyren er et materiale, der fra naturens side er helt gennemsigtigt. Plasten bruges i ekspanderet form som celleplast, emballagechips og kølebokse.

Andre plast typer, for eksempel polycarbonat og Polyamid.


Genbrugssymboler - papir

Bølgepap. Består af pap, der er bølget for at skabe luftkanaler med papir limet på begge sider. Papkasser, brevpakker, forsendelseskasser og stødabsorberende bølgepap på rulle har dette genbrugssymbol.

Bølgepap er udelukkende fiberbaseret, og fibrene kan fornyes op til 7 gange. Derfor er det vigtigt at genbruge bølgepap korrekt. Jo flere gange bølgepap genanvendes, jo kortere bliver fibrene, hvilket betyder at der normalt skal bruges mere materiale for at opretholde kvaliteten. Hvert år sender danskerne over 150.000 tons bølgepap til genanvendelse.

Øvrig pap henviser til emballage fremstillet af ikke-bølgepap. Denne kode dækker emballage som mælke- og juicekartoner, cornflakesæsker osv.

Papir Bruges til avispapir, skrivepapir, brochurer, papirsposer og indpakningspapir.


Miljømærkninger

FSC  Forest Stewardship Council arbejder for at gøre verdens skove mere bæredygtige. Organisationens mission er at tilskynde til skovbrug, der tager hensyn til mennesker og miljø - en miljømæssigt forsvarlig, socialt ansvarlig og økonomisk levedygtig brug af verdens skove. Husted emballage er stolte af at have en FSC-certificering, hvilket betyder at vi certificerer at et produkt er fremstillet eller behandlet i henhold til en bestemt standard/forskrift. FSC har bl.a. standarder for skovbrug og sporbarhed.

Størstedelen af vores papkasser og papirposer er fremstillet af FSC-mærket papir. Vi arbejder løbende på at mærke dem tydeligere med FSC-symbolet.

https://www.dk.fsc.org/dk-da

Et universelt symbol for genbrug, der beskriver de tre trin i genbrugsprocessen som de 3R'er: reduce (reducere affald), reuse (genanvende) og recycle (genbruge).

PEFC står for "Programme for the Endorsement of Forest Certification" og er skovbrugsvirksomhedernes egen organisation. Mærket fortæller forbrugerne, at de producerer produkter af skovråvarer fra bæredygtigt forvaltede skove i henhold til PEFC-kravene, hvilket betyder bæredygtig skovforvaltning med en god balance mellem produktion, miljø og sociale interesser.

https://pefc.dk

Fairtrade er en international certificering af råvarer, der dyrkes i lande med udbredt fattigdom Et Fairtrade-certificeret produkt betyder, at det er produceret i overensstemmelse med høje miljømæssige, sociale og økonomiske standarder.

https://fairtrade-maerket.dk

Svanemærket er et holistisk mærke. Det betyder, at det ser på alle relevante miljøproblemer i hele produktets livscyklus. Svanemærket tager altså hensyn til både klima, kemikalier, ressourcer og biodiversitet og ser samtidig på hele produktets rejse fra råvarer, produktion og brug til genbrug, genanvendelse og affald.
Alt dette med ét mål for øje: At gøre det let for dig at træffe bedre valg for miljø, klima og din sundhed.
Svanemærket er et af verdens skrappeste miljømærker og samtidig det officielle nordiske miljømærke. Kun produkter, som opfylder ambitiøse miljøkrav, kan opnå mærket.

https://www.svanemaerket.dk

EU Ecolabel (EU-blomsten)

Det er den europæiske pendant til Svanemærket, hvor ansvarlige organer i EU's medlemslande udvikler kravene til mærket på vegne af Europa-Kommissionen. EU-blomsten fungerer på samme måde som Svanemærket. EU-blomsten er et type 1-mærke, hvilket betyder, at miljømærket er reguleret af ISO 14024-standarden.

https://www.eublomsten.dk

Cradle to Cradle Certified®

er en globalt anerkendt standard for en cirkulær økonomi. Målet er at minimere den negative miljøpåvirkning ved at designe og producere sikre, cirkulære og bæredygtige produkter, men også at efterlade en positiv miljøpåvirkning med cyklusoptimerede løsninger i industrien, der lukker livscyklussen. Materialer bruges effektivt og cyklisk i stedet for at blive forbrugt og generere affald.

https://c2ccertified.org

Tilbage til vidensbanken